Uuden eduskunnan on turvattava sukupuolivähemmistöjen asema

Tasa-arvovaltuutettu vaatii: uuden eduskunnan on turvattava sukupuolivähemmistöjen asema.

Sukupuolivähemmistöjen tasa-arvo ja ihmisoikeudet eivät edelleenkään toteudu Suomessa ja Euroopassa. Näin todettiin tasa-arvovaltuutetun järjestämässä Sukupuolivähemmistöjen tasa-arvo ja ihmisoikeudet -seminaarissa 12.5.2011. Sukupuolivähemmistöjen tasa-arvo ja ihmisoikeudet -seminaari järjestettiin, koska tarvitaan ajankohtaista tietoa sukupuolivähemmistöistä ja eurooppalaisesta ihmisoikeustilanteesta. Sukupuolivähemmistöillä tarkoitetaan transihmisiä, kuten esimerkiksi transsukupuolisia, transgendereitä ja transvestiitteja, sekä intersukupuolisia henkilöitä. Heidän syrjintänsä ja toteutumattomat oikeutensa ovat viime aikoina olleet esillä laajasti Euroopassa, muun muassa Euroopan neuvostossa ja Euroopan unionissa.

Lisää aiheesta tasa-arvovaltuutetun kotisivuilla: