Laaja tuomio Ruotsin hallituksen suunnitelmille

Ruotsin hallituksen suunnitelma säilyttää transsukupuolisten pakkosterilisaatio saa tuomion eri puolilta maailmaa.

Trangender EU (TGEU), Ilga-Europe, Europarlamentin Intergroup on LGBT Rights ja monet muut tahot kehottavat Ruotsin hallitusta kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja peruuttamaan suunnitelmansa säilyttää transsulupuolisten pakkosterilisaation Ruotsin translaissa. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu, ruotsalainen Thomas Hammarberg on monien muiden tahojen tavoin kehottanut Euroopan hallituksia poistamaan tämän eugeniikan jäänteen omasta lainsäädännöstään.

Ruotsin hallituspuolueet ovat päätymässä lykkäämään juridista sukupuoltaan korjaavien henkilöiden pakkosterilisoinnin poistamista, vaikka kolme neljästä hallituspuolueesta ja kaikki oppositiopuolueet kannattavat näiden ihmisoikeusloukkausten lopettamista. Nyt sinäkin voit liittyä kymmenien tuhansien muiden kanssa asiaa koskevaan vetoomukseen ja ilmaista tukesi sterilisointipakon poistamiselle. Allekirjoita Ruotsin pääministerille osoitettu, AllOut-järjestön ja RFSL:n yhdessä laatima kansainvälinen vetoomus.

Kategoria(t): Uutiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.