Ruotsin sterilisointivaatimus poistettaneen sittenkin

Ruotsin laki vuodelta 1972 asettaa sukupuolenkorjauksen edellytykseksi mm. sterilisoinnin. Sosiaalihallituksen työryhmä esitti vuonna 2011 vaatimuksen poistamista. Asian piti jo olla selvä, kunnes Ruotsin kristillisdemokraatit (Kristdemokraterna) saivat hallituksen panemaan hankkeen hyllylle jatkoselvityksiä varten. Asia ei onneksi hautautunut selvityksiä odottamaan, sillä nyt kristillisdemokraatit näyttävät muuttaneen mielensä. He tukevat vaatimuksen poistamista. Asiaa koskeva lausunto on julkaistiin perjantaina Dagens Nyheterissä. Nopeaa kannanmäärittelyä ilmeisesti joudutti voimakas kansainvälinen painostus Ruotsin hallitusta kohtaan.

Kristdemokraterna puolueen puoluejohdon lausunto Dagens Nyheterissä ruotsiksi.

Trasek on yhdessä Setan ja lukuisten muiden tahojen kanssa esittänyt Suomen lakiin sisältyvän lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamista. Trasek odottaa Suomen hallitukselta nopeita toimenpiteitä. Ihmisoikeuksien toteuttamisessa ei pidä jäädä odottamaan Ruotsin hallituksen toimia.

Tasa-arvovaltuutettu otti asiaan kantaa marraskuussa.