Pakkosterilointi vaatimuksena edelleen myös Suomessa

Transgender Europe, TGEU julkisti 17.5.2013, koottua tietoa transihmisten oikeuksista Euroopassa. 24 maata, Suomin näiden joukossa, vaatii edelleen sterilisointia ehtona henkilön juridisen sukupuolen tunnustamiselle. 16 maata ei salli juriidisen sukupuolen korjausta tai nimen vaihtamista. Tämä rajoittaa transihmisten osallistumista yhteiskunnan toimintaan. Työnhakeminen, pankkitilin avaaminen tai lentokoneeseen nouseminen voivat olla haastellisia tai mahdottomia asioita.

”Koen niin paljon syrjintää, kiusaamista ja väkivaltaa, että siitä on tullut osa päivittäistä elemääni”, totesi yksi EU:n perusoikeusviraston vastajulkistettuun kyselytutkimukseen vastanneista 6771 transihmisestä. Kyselyn tulokset julkistettiin tänään Hollannin Haagissa pidetyssä tilaisuudessa. EU:n perusoikeusvirasto suosittaa, että syrjintä sukupuoli-identiteetin perusteella pitäisi erikseen kieltää.

TGEU:n lehdistötiedote

Kartta ja yhteenveto transihmisten oikeuksista

Lisää perusoikeusviraston tutkimuksesta …