Haastattelupyyntö transtutkimusta varten

Oletko hakeutunut sukupuolen korjausprosessiin tai harkitsetko siihen ryhtymistä? Haluatko kertoa kokemuksistasi ja näin edesauttaa lain ja käytännön muuttamista ihmisoikeuksia kunnioittaviksi?

Amnesty International toteuttaa eurooppalaisen transihmisten oikeuksia koskevan tutkimuksen, joka julkaistaan vuoden 2013 lopussa. Suomi on yksi tutkimusmaista. Tutkimus keskittyy sukupuolen korjausprosessin ja sukupuolen juridisen vahvistamisen vakiintuneisiin käytäntöihin ja näistä aiheutuviin ongelmiin. Tutkimuksen tarkoitus on lisätä tietoisuutta transihmisten kokemista ihmisoikeusloukkauksista sekä tukea lainsäädännön muuttamiseen tähtäävää vaikuttamistyötä.

Etsimme haastateltaviksi eri lailla identifioituva (esim. mies, nainen, transsukupuolinen, transgender/muunsukupuolinen) ihmisiä, jotka ovat sukupuolen korjausprosessin eri vaiheissa. Voit olla tilanteessa, jossa harkitset sukupuolen korjausprosessiin ryhtymistä, olet aloittanut prosessin, olet vahvistanut juridisen sukupuolesi tai olet hylännyt ajatuksen toistaiseksi voimassa olevien edellytysten vuoksi.

Haastattelut toteutetaan luottamuksellisesti ja haastateltava voi halutessaan pysyä nimettömänä. Haastattelut pyritään toteuttamaan kesä-heinäkuun aikana 2013 yhteisesti sovitussa paikassa. Otathan yhteyttä mahdollisimman pian!

Kiitos ajastasi ja työpanoksestasi ihmisoikeuksien puolesta!

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Iina Korkiamäki
iina.korkiamaki@amnesty.fi
044 33 462 52