Kirjoituspyyntö: Minun Sateenkaariperheeni

Pyynnöstä välitämme seuraavan kirjoituspyynnön.

Kokoamme kirjaa erimuotoisten sateenkaariperheiden tositarinoista. Toiveenamme on saada kaikentyyppiset sateenkaariperheet edustettua. Osallistu kirjaan lähettämällä meille kirjoituksesi omasta perheestäsi, olit sitten sateenkaariperheen äiti, isä, etävanhempi, sijaisvanhempi, uusvanhempi tai vaikka lapsi.

Kirjan tavoitteena on antaa ideoita perheemuodostamiseen, sekä tuoda esille erilaisia perhemuotoja haastaen perinteiset perhemallit. Ei ole kuitenkaan tarkoitus yrittää esittää, että sateenkaariperheet ovat parempia tai onnellisempia kuin heteroydinperheet, vaan tuoda ilmi erilaisten perhekokoonpanojen hienous ja niiden tuomat hyvät asiat, mutta myös tuoda ilmi mitä ongelmia voi olla eri perhemuodoissa.

Toivomme elämyksellistä ja koskettavaa luettavaa, jossa voit vuodattaa tuntojasi mahtavista ilon hetkistä pilvisempiin päiviin ja kompastuskiviin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huippuluokan kirjoittajalahjakkuus, mutta tekstin tulisi olla esseemuotoinen.

Riippuen kirjoitusten määrästä emme välttämättä pysty julkaisemaan kaikkia tarinoita. Pidätämme oikeuden muokata tekstejä. Olemme yhteydessä sinuun, mikäli muokkaamme tekstiäsi merkittävästi tai toivomme siihen lisäystä.

Voit kirjoittaa tarinasi nimimerkillä. (Tai halutessasi omalla nimelläsi.) Nimimerkin perään merkitään maakunta. Halutessasi voit osallistua kirjaan myös antamalla haastattelun. Kirjoituksen pituussuositus on 1-4 A4:sta. Voit kirjoittaa myös ruotsiksi tai englanniksi.

Kirjoitusaikaa on 30.11.2013 asti. Lähetä tarinasi sähköpostilla osoitteeseen sateenkaariperheeni@gmail.com.

Toivomme vapaamuotoisia tarinoita, mutta kirjoituksessasi voisit kertoa esimerkiksi näistä seikoista:

– perheenjäsenesi, sateenkaariperhemuotosi, lastesi iät
– miten teistä tuli perhe (mistä kaikki alkoi ja miksi, mitä kaikkea tapahtui matkalla perheeksi)
– ongelmat, yllätykset ja pelot, ratkaisut
– parasta perhemuodossanne
– perheenjäsenten roolit, vanhempien tasavertaisuus
– lasten etävanhemman osallistuminen lasten elämään
– vanhemmuuskumppaneiden keskinäiset suhteet ja niiden muuttuminen lapsen myötä
– parisuhteesi
– lasten, lähipiirin sekä ulkopuolisten suhtautuminen perhemalliinne
– juridiikka, byrokratia, perheensisäinen adoptio
– tulevaisuuden odotukset

Kirjan tuotot lahjoitamme Sateenkaariperheet ry:lle.

Kiittäen osallistumisestasi,
Minun sateenkaariperheeni -kirjatiimi Maria Rintamäki, Karoliina Riihiluoma ja Hanna-Leena Autio

Kirjoituspyyntö löytyy myös Sateenkaariperheet ry:n sivuilta: http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php?item=155