Haastattelupyyntö: Kokemuksia työelämästä

Pyynnöstä välitämme seuraavan haastattelupyynnön:

Hei,

Olen johtamisen opiskelija Aalto-yliopistosta, lisäksi minulla on opintoja sukupuolentutkimuksesta Helsingin yliopistolta. Työstän graduani transsukupuolisten ihmisten kokemuksista työelämässä Suomessa ja tällä hetkellä etsin graduuni haastateltavia.

Transsukupuolisuus on edelleen tabu aihe useilla työpaikoilla. Monet sukupuoltaan korjaavat henkilöt ovat kielteisten asenteiden ja syrjinnän vuoksi pakotettuja salaamaan todellisen identiteettinsä ja vaihtamaan työpaikkaa tai jäämään hetkeksi kokonaan sivuun työelämästä. Tutkimukseni tavoitteena on selvittää, minkälaisia kokemuksia työsuhteissa olleilla sukupuoltaan korjaavilla henkilöillä on ollut työyhteisössään prosessin aikana ja sen jälkeen.

Etsin haastateltaviksi henkilöitä, jotka ovat läpikäyneet sukupuolenkorjausprosessin työsuhteensa aikana tai ovat prosessissa tällä hetkellä. Työtehtävällä tai paikkakunnalla ei ole merkitystä. Haastateltavat ja heidän työpaikkansa esitetään tutkimuksessa anonyymisti. Pidän myös huolen siitä, että kuvaan haastateltavia ja heidän työtään tavalla, joka estää sekä haastateltavan että hänen työpaikkansa tunnistamisen muilla tavoin. Kaikki tieto käsitellään luottamuksellisesti. Haastattelut kestävät noin 1-1,5 h ja ajankohdasta ja paikasta voidaan sopia tapauskohtaisesti.

Mikäli yllä oleva kuvaus osuu sinuun ja olisit valmis jakamaan kokemuksiasi pyydän kiitollisena ottamaan minuun yhteyttä. Vastaan mielelläni myös mahdollisiin lisäkysymyksiin.

Ystävällisin terveisin,

Essi Laapas
Johtamisen maisteriopiskelija
Aalto-yliopisto
essi.laapas[ät]aalto.fi