WPATH: Kaikilla oikeus sukupuolen juridiseen tunnustamiseen

World Professional Association for Transgender Health (WPATH) on ottanut kantaa kaikkien ihmisten oikeuden puolesta saada laillinen tunnustus omalle sukupuolelleen. Sukupuolen juridinen vahvistaminen ei tulisi olla millään tavalla riippuvainen henkilön mielenterveydellisestä tai lääketieteellisestä hoidosta tai diagnoosin saamisesta.

Sukupuolen juridinen tunnustaminen on monille edellytys työn tai terveydenhoidon saamiseksi sekä turvallisen matkustamisen mahdollistamiseksi. Myös X merkinnän mahdollistaminen on suositeltavaa, koska mies ja nainen eivät välttämättä riitä kuvaamaan kaikkien sukupuolta.

WPATHin kannanotto kokonaisuudessaan:

http://www.wpath.org/uploaded_files/140/files/WPATH Statement on Legal Recognition of Gender Identity 1-19-15.pdf