Potilasjärjestö Trasek saa uuden puheenjohtajan

Trasek ry:n vuosikokous käytiin 28.4.2017.  Antti Karanki siirtyy kymmenen puheen-johtajavuoden jälkeen sivuun, Trasekin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin 26-vuotias muunsukupuolinen Panda Eriksson. 

Trasek ry on vuonna 1984 perustettu potilasjärjestö, joka ajaa trans- ja/tai muunsukupuolisten sekä intersukupuolisten perus- ja ihmisoikeuksia. Viime vuonna järjestö toimi aktiivisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tuore puheenjohtaja edusti yhdistystä Genevessä, kun YK:n kidutuksen vastainen komitea tarkasteli Suomea ihmisoikeusrikkomuksien osalta. Toisena isona projektina järjestö käynnisti Seta ry:n kanssa yhteistyössä Kuuluu kaikille -translakikampanjan, joka ajaa translain kokonaisuudistusta.

Ensi vuoden fokus on edelleen vahvasti translakiteemassa. Emme tyydy mihinkään muuhun, kuin itsemääräämisoikeuteen”, toteaa Eriksson. Trasek pyrkii myös kasvamaan ja löytämään lisää resursseja vastatakseen alati kasvavaan tarpeeseen. Neuvonta- ja tukihenkilöpalveluja käyttää yhä useampi.

Karanki jatkaa hallituksen jäsenenä, samoin kuin Kasper Kivistö, Sami Suhonen ja Hanna Leppänen. Uusia jäseniä ovat Pii Anttonen, Alexis Rancken, Erika-Evely Ee Eisen sekä Aleksi Vesala. Varajäseninä toimivat Venni Turtiainen, Maija Koivistoinen, Silja Kanerva, Terhi Viikki, Milo Toivonen, Unni Leino sekä Arja Voipio.

Lisäinfoa:

Panda Eriksson, puheenjohtaja
panda(a)trasek.fi