Trasek Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan kuultavana

Eilen 3.5.2017 Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta (lyhenne: LIBE) kokoontui ensimmäistä kertaa keskustelemaan juridisesta sukupuolen tunnustamisesta ja pakkosterilointivaatimuksista Euroopassa. Brysselissä kuultavana olivat Trasekin Kasper Kivistö sekä Transgender Europen Richard Tom Köhler.

18195026_10158620925075092_847369945204783892_n

Kivistö totesi puheenvuorossaan mm. että sterilaatiovaatimuksen poistaminen translaista ei ole riittävä toimenpide. Translaista tulisi myös poistaa 18 vuoden ikäraja sekä vaatimus diagnoosista ja kahden psykiatrin lääketieteellisestä lausunnosta, jotta se kunnioittaisi perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia.

Kasper Kivistö Brysselissä

Parlamentaarikot osoittivat TGEUn raportin mukaan suurta kiinnostusta aihetta kohtaan ja peräänkuuluttivat pakkosterilisaatioiden ja transsukupuolisuuden patologisoinnin lopettamista.

Trasekin osallistuminen oli ILGA-Europen sponsoroima.